aanbrengen zand-bentonietlaag.jpg dsc_0334.jpg afbeelding 099.jpg img_0065.jpg dsc_0052.jpg

Maat- en uitvoering

Alle regelgeving en normeringen in de utiliteits- en openbare werken vragen om een uiterst nauwkeurige maatvoering bij zowel het inmeten als bij de uitvoering. Als een van de weinige bedrijven in Nederland beschikt Kuypers Kessel Infra over geavanceerde computertechnologie waarmee wij dit ook voor u kunnen realiseren. Het betreft hier een aantal gekoppelde systemen die resulteren in een zeer precies en maatvast ontwerp.
Kuypers KesseI Infra beschikt over zowel GPS (Global Positioning System) als ATS (Automatic Total Station). Beide systemen zijn noodzakelijk om onder alle omstandigheden gegevens te kunnen verzamelen bij het inmeten, uitzetten en uitvoeren. Het moge duidelijk zijn dat deze geavanceerde systemen ook hoge eisen stellen aan de mensen die hiermee werken bij Kuypers Kessel Infra.

Maatvoering met gebruikmaking van piketten en touwtjes zijn voor Kuypers Kessel Infra al lang verleden tijd. De eisen en wensen van de opdrachtgever worden vertaald naar een digitaal bestand. In het veld kan de survey controller, met behulp van de genoemde systemen, de maatvoeringgegevens doorsturen.

Digitale aansturing
De bulldozers, wielladers en graafmachines worden digitaal aangestuurd. Deze staan in verbinding met de GPS/ATS waardoor de hoogte en de positie van het werkblad bekend is. Indien nodig kan de besturing van het werkblad overgenomen worden door de automatische machineaansturing, zodat de machinist letterlijk zijn handen vrij heeft om de machine in de juiste richting te sturen en nauwkeurig het gewenste profiel te maken.

Precisie
Dankzij deze technieken kan elk gewenst ontwerp met chirurgische precisie worden gerealiseerd en wordt de meest fout-kritische stap weggenomen, namelijk de stap tussen de platte tekening en de uitvoering in 3D. Bijkomend voordeel is ook dat onder alle weersomstandigheden, zelfs onder water en in het donker, de exacte maatvoering is gewaarborgd.


Graven en aanvullen gebeurt sneller en secuurder dan op de traditionele manier. De voordelen zijn:

  • minder manuren;
  • minder dieselverbruik;
  • geen verspilling van dure grondstoffen

Hierdoor kan Kuypers Kessel Infra keiharde garanties geven op een beter resultaat. Oftewel: grondwerk zonder hoofdbrekens!